Rowi Heren 1 gaat de sportieve uitdaging aan en schrijft geschiedenis

Voor het eerst in de ruim 50 jarige historie van Volleybalvereniging Rowi heeft het 1e heren team afgelopen zaterdag 5 oktober een wedstrijd gespeeld in de 2e divisie van de landelijke NeVoBo competitie. Het werd een gedenkwaardige zaterdag met een prachtige overwinning.

Waar we in het afgelopen seizoen uiteindelijk 9e werden in de 3e divisie, kregen we deze zomer een kans om mee te doen voor een vrijgekomen plaats in de 2e divisie. Deze kans konden wij natuurlijk niet laten liggen. Toen bleek dat wij de vrijgekomen plek hadden verkregen, waren we allemaal blij, maar ook verbaasd. Dit betekende dat het tijd werd om in actie te komen en ons voor te gaan bereiden op het nieuwe seizoen. Nu wilden we er met z’n allen echt voor gaan en werd er gestart met alle voorbereidingen. Het spelen op een hoger niveau brengt namelijk ook wat meer werk en kosten met zich mee. Er is druk gezocht naar diverse sponsoren die ons financieel wilden ondersteunen. Gelukkig waren er genoeg bedrijven die ons een warm hart toedragen en ons willen sponsoren. (Uiteraard staan we altijd open voor meer sponsoren, neem hiervoor contact op met Matthijs Vermunt).

Naast sponsoren zijn we ook op zoek gegaan naar aanvulling voor ons team in verband met het vertrek van Sander naar de Burgst H1, ook dat lukte met twee oud Rowianen; zowel Eduard als Martijn wilden ons team komen versterken. Heren, nogmaals dank dat jullie dit avontuur met ons mee aangaan!

Als derde op ons lijstje stond het werken aan onze conditie en skills. We zijn dit seizoen voortvarend aan de slag gegaan en 2x per week intensief aan het trainen. Onze trainer, Arie, wist niet wat hij meemaakte en moest ook flink aan de bak. Dit seizoen is Katja opnieuw onze coach en we zijn blij dat zij erbij is om ons te ondersteunen in deze grote uitdaging. Daarnaast is Joe bereid zijn scherpe analyses op ons los te laten en ons nog meer te motiveren tijdens de wedstrijden. Kortom alle ingrediënten zijn aanwezig voor een prachtig wedstrijdseizoen.

Afgelopen zaterdag 5 oktober was het dan zover en mochten wij aantreden voor de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Tupos uit Baarlo. Tupos is afgelopen seizoen kampioen geworden in de Limburgse 3e divisie.  Het mooie van dit seizoen is, is dat we tegen bijna allemaal nieuwe teams mogen spelen. Het houdt ook in, dat er wat meer kilometers gereden moeten worden. Dit is tevens een mooie quiz vraag, hoeveel kilometer moet Rowi H1 dit seizoen afleggen? Antwoord versturen naar PR@Rowi-volley.nl, wie het dichts bij het antwoord zit, krijgt een prijs van ons.

De ambiance was afgelopen zaterdag vanaf het begin geweldig. Veld 4 van het Turfschip was omgetoverd tot een waar professioneel volleybalveld met de nodige sponsorborden en beachflags. De tribunes zaten vol met enthousiaste supporters. Toeters, ratels en trommels waren meegenomen om ons aan te moedigen. Vanaf het inspelen en inslaan was al duidelijk te merken, we hadden er met z’n allen zin in. Vooraf werden de scheidsrechters nog eventjes extra in het zonnetje gezet, want zonder scheidsrechters ook geen wedstrijd.

De eerste set werd met een lichte gezonde spanning gestart en vanaf het begin af aan werd er door iedereen keihard gewerkt. De gehele eerste set, bleven wij een lichte voorsprong houden, maar Tupos zat ons steeds op de hielen. Uiteindelijk werd er door ons een klein eindsprintje getrokken en wonnen we de eerste set met 25-22. Een ontlading kwam los in het team, het eerste punt in de 2e divisie was een feit! Coach Katja probeerde de focus bij ons weer snel terug te krijgen tijdens de setwissel, maar helaas. Waarbij in de eerste set iedereen de volle focus had, zag je die in de tweede set toch wat afgevlakt was. We liepen de hele set eigenlijk tegen een achterstand aan en ondanks een mooi debuut van Martijn terug in het Rood-Wit, mocht het niet baten en verloren we de tweede set met 20-25.

Aan het begin van de derde set, werden er duidelijke afspraken gemaakt en werd iedereen weer even op scherp gezet. Er zat meer in dan alleen maar setwinst. Coach Katja startte deze set met Bryan op het midden en met Martijn op buiten om verandering in het spelbeeld te krijgen. In deze set lieten we zien dat we weer bij de les waren en na diverse prachtige spannende rally’s werd de derde set uiteindelijk gewonnen met 30-28. Een 2-1 voorsprong in sets was een feit, zat er dan toch nog meer in?

We begonnen er allemaal in te geloven en zetten nog een tandje bij. Prachtige reddingen werden er verricht door Thijs op de libero positie. Vanuit lastige posities lukte het spelverdeler Mark om de bal bij zijn aanvallers te krijgen, die op hun beurt op alle fronten prachtige aanvallen uitvoerden. Met als klap op de vuurpijl op een stand van 24-23 werd het laatste punt door Hein geslagen die de heren van Tupos niet goed verwerkt konden krijgen. Daarmee is de 4e set met 25-23 ook naar ons gegaan en was de historische overwinning een feit. Rowi heren 1 wint zijn eerste wedstrijd in de 2e divisie!

Onder luid gejuich van de supporters op de tribunes werd er een klein feestje gevierd, dat later in café “De Pastoor” nog gezellig werd voortgezet tot in de kleine uurtjes met de andere Rowianen.

Het seizoen is boven verwachting gestart en waar men voorheen met spierpijn in de benen wakker werd, werd men nu met spierpijn in de kaken wakker van die brede overwinningsgrijns. Op naar a.s. zaterdag, waarbij we nog redelijk in de buurt blijven en afreizen naar Tilburg, waar om 15.00uur de wedstrijd tegen Volley Tilburg H2 wacht. Alle support is weer van harte welkom!

Tekst: Mark Mathijssen